Menu Menu
Košík: 0
+420 739 323 751    Po-Pá: 8:00–17:00  info@truhlikov.cz
0Nákupní košík
Všechny články
Bylinky mám, teď můžeme začít vařit!

Bylinky mám, teď můžeme začít vařit!

Léto je obdobím grilování a letního stolování. Zároveň je to doba, kdy jsou bylinky v plné síle a ještě než vykvetou, je obsah aromatických látek v zelených částech největší. Nezapomeňte je proto co nejvíce využívat při přípravě klasických i speciálních bylinkových receptů.

Bylinky mám, teď můžeme začít vařit!

Osvěžující bylinkový nápoj

litr zeleného čaje, 3 lžičky medu nebo třtinového cukru, 30 lístků meduňky, led, plátky limety

Do uvařeného a vychlazeného čaje vmícháme cukr nebo med a přidáme pomačkané lístky meduňky. Sklenici naplníme kostkami ledu nebo ledovou tříští, zalijeme čajem a ozdobíme plátky limety. Podáváme se lžičkou nebo slámkou.

Bylinková omeleta

8 vajec, snítka čerstvých bylinek (petrželka, bazalka, kerblík, lichořeřišnice aj. podle chuti), 50 g strouhaného sýra, 30 g másla, sůl, pepř

Opláchnuté bylinky osušíme, hrubě pokrájíme a krátce orestujeme na másle. Pak je zalijeme rozkvedlanými vejci smíchanými se solí, pepřem a strouhaným sýrem a opečeme do zlatova po obou stranách. Omeleta je chutná s opečenou bagetou a zeleninovým salátem.

Bylinkové pomazánkové máslo

kostka klasického másla, čerstvé bylinky podle chuti, dva stroužky česneku

Změklé máslo utřeme spolu s rozetřeným česnekem a přidáme nadrobno nasekané bylinky. K promíchání můžeme použít šlehač nebo mixér. Pro zjemnění můžeme přidat trochu bílého jogurtu, smetany nebo taveného sýra. Hotové máslo vytvarujeme nejlépe do válečku, zabalíme do alobalu nebo potravinářské fólie a necháme alespoň hodinu, lépe ale do druhého dne ztuhnout v lednici. K hotovým pokrmům, jako jsou grilovaná masa, pak stačí ukrojit plátek při servírování.

Letní nákyp s bylinkami

6 vajec, 500 g uzeného masa, veka nebo rohlíky, litr mléka, petrželka, tymián, bazalka, pažitka, jarní cibulka, sůl a pepř, muškátový květ nebo oříšek, máslo, strouhanka na vysypání formy

Veku nebo rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme je mlékem s rozšlehaným žloutkem a necháme chvíli nasáknout. Směs poté rozmícháme na jemnou hmotu. Uvařené uzené maso nakrájíme nadrobno. Bylinky posekáme, cibulku před přípravou spaříme horkou vodou, vychladíme ve studené vodě a nasekáme najemno. Směs z veky, maso i bylinky smícháme, mírně osolíme a opepříme. Důkladně smícháme a přidáme tuhý sníh z bílků. Do silně vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče rozložíme nádivku, pokapeme ji máslem a pečeme asi 30 minut při teplotě 160oC do zlatova.

Bylinková omáčka k nachos

250 ml sladké smetany, 100 ml mléka, 70 g hladké mouky, 50 g másla, 4 lžíce posekaných bylinek (zelená petržel, estragon, libeček, řebříček, pažitka aj.), sůl, bílý pepř

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání ji zalijeme smetanou s mlékem, rozmícháme dohladka a krátce povaříme. Odstavenou omáčku ochutíme solí, pepřem a nakonec vmícháme jemně nasekané bylinky. 

Získejte výhody a všechny informace jako náš registrovaný zákazník!
REGISTROVAT SE

Tipy a triky

Přečíst článek

Jarní osázené truhlíky z Truhlíkova

Líbí se Vám Truhlíky plné nádherných květů a barev? Stačí jeden klik a mohou být Vaše. Nabízíme jedinečné řešení, jak získat originálně osázené truhlíky, které budou dělat parádu. Užijte si rozkvetlý balkon či terasu s našimi truhlíky. Ušetříme Vám práci, starosti a hlavně čas.

Přečíst článek

Získejte výživu Vitality komplex ZDARMA!

Každý, kdo u nás teď nakoupí rostliny alespoň za 799 Kč, získá automaticky dárek a to výživu pro kvalitní růst rostlin Vitality komplex Agro CS v hodnotě 129 Kč ZDARMA.

Přečíst článek

Opory rostlin, loubí a altány

Zahradní treláže a loubí jsou funkční a současně okrasné prvky; slouží jako podpěry rostlin i dekorace. Treláž i loubí jako architektonické prvky představují důležitou součást zahrady, navíc by měly mít svým vzhledem přímou stylovou návaznost na dům.

Přečíst článek

Předjarní řez ovocných keřů a stromů

Cílem správného řezu ovocných dřevin je vytvarování pevné koruny s pravidelným a rovnoměrně rozloženým počtem větví. Správným řezem významným způsobem ovlivňujeme rovnováhu mezi růstem a plodností.

Přečíst článek

Balkon plný barev

Už máte vybráno? Nebo čekáte na aktuální nabídku a květiny pro svůj balkon nebo terasu si vyberete až podle toho, co bude k mání?

Přečíst článek

Jarní péče o trávník

Sešel sníh, vyšlo slunko a váš pohled padl na trávník v okrasné zahradě. Zdá se vám zničený a smutný? Nebojte se, tráva přežije i velké mrazy, mokrou půdu po tání sněhu, rytí hlodavců pod sněhem.

Přečíst článek

Předpěstování - příprava na jaro

Už jste zkoušeli vypěstovat vlastní zeleninu nebo okrasné rostliny? Poradíme Vám, jak na předpěstování rostlin. Vlastní rostlinky jsou pro každého velkou chloubou a důvodem k radosti. Vypěstování vlastní sadby přináší i další výhody, jako jsou úspora a možnost širšího výběru odrůd.

Přečíst článek

Královna vaší zahrady - Růže Kordes

Mezi nejkrásnější růže světa patří bezesporu růže KORDES. Šlechtitelská firma KORDES působí na trhu již více než 120 let. Díky mnohaletým zkušenostem, inovacím a pečlivosti se v této firmě zrodilo mnoho odrůd krásných růží, dnes jich je více než 500.

Přečíst článek

Ruční nářadí pro jarní péči o zahrádku

Budujete zahrádku? Pak jistě také doplňujete svou sadu nářadí a postupně zjišťujete, že vám ještě chybí to, čí ono. Pořiďte si sadu ručního nářadí, bez které to na zahradě prostě nejde.

Přečíst článek

Předpěstování zeleniny

Předpěstování zeleniny s sebou nese více starostí a práci navíc než výsev do volné půdy. Na druhou stranu si budeme moci dříve pochutnat na výpěstcích z vlastní zahrádky a to za trochu námahy stojí.

Přečíst článek

Pěstování zeleniny v truhlíku

Zcela snadné a zajímavé pěstování zeleniny nabízejí balkony a květinové truhlíky. Nejlépe si pochutnáme vždy na čerstvé zelenině a dvojnásob na té vlastnoručně vypěstované.

Přečíst článek

Nezavrhujte umělé květiny

Nádherné a pestré vazby z živých květin se zvláště v zimních měsících výrazně prodraží. A přitom adekvátní alternativu si může dopřát každý.

Přečíst článek

Cibuloviny a jejich sázení na jaře

Veselé barevné květy potěší oko, zaženou deprese a pomůžou dobít ztracenou energii. Zvlášť v zimě. A tak sotva jsme v bytech zametli stopy po Vánocích, už se obklopujeme rychlenými cibulovinami, abychom jaru vzkázali, jak moc se na něj těšíme.

Přečíst článek

Koziol německý design ve vaší kuchyni!

Objevte naše nové zboží v nabídce německé značky Koziol. Praktické a designově zajímavé doplňky do kuchyně z BPA free plastu skvěle vypadají a výborně slouží! Zjistěte více o produktech Koziol.

Truhlíkov.cz
poukaz

Výdejní místo

Truhlíkov s.r.o., Mělnická 424, Líbeznice, PSČ 250 65

Otevírací doba: Po-Ne: 8:00–18:00

Zobrazit kontakty

Přihlášení

×

Zapomenuté heslo

×

V případě, že neznáte své heslo, zadejte prosím váš e-mail, který jste uvedli při registraci. Během několika okamžiků vám dorazí zpráva s pokyny pro obnovu hesla.

Registrace

×

Přihlašovací údaje

Dodací (Fakturační údaje)

Výše uvedené osobní údaje budeme zpracovávat pro účely Vaší identifikace a poskytnutí klubových slev, pro účely našich nabídek zboží a služeb prostřednictvím Vašeho e-mailu, zasílání slev či jiných nabídek třetích stran, a to i prostřednictvím elektronických prostředků (zejména Vašeho e-mailu), a dále pro účely provádění pokročilých marketingových aktivit přesahujících náš oprávněný zájem. Váš souhlas je plně dobrovolný, platí na dobu určitou a můžete jej kdykoliv odvolat.

Podrobnější informace ke zpracování osobních údajů naleznete ZDE.

×