Menu Menu
Košík: 0
+420 739 323 751    Po-Pá: 8:00–17:00  info@truhlikov.cz
0Nákupní košík
Všechny články
Bylinky mám, teď můžeme začít vařit!

Bylinky mám, teď můžeme začít vařit!

Léto je obdobím grilování a letního stolování. Zároveň je to doba, kdy jsou bylinky v plné síle a ještě než vykvetou, je obsah aromatických látek v zelených částech největší. Nezapomeňte je proto co nejvíce využívat při přípravě klasických i speciálních bylinkových receptů.

Bylinky mám, teď můžeme začít vařit!

Osvěžující bylinkový nápoj

litr zeleného čaje, 3 lžičky medu nebo třtinového cukru, 30 lístků meduňky, led, plátky limety

Do uvařeného a vychlazeného čaje vmícháme cukr nebo med a přidáme pomačkané lístky meduňky. Sklenici naplníme kostkami ledu nebo ledovou tříští, zalijeme čajem a ozdobíme plátky limety. Podáváme se lžičkou nebo slámkou.

Bylinková omeleta

8 vajec, snítka čerstvých bylinek (petrželka, bazalka, kerblík, lichořeřišnice aj. podle chuti), 50 g strouhaného sýra, 30 g másla, sůl, pepř

Opláchnuté bylinky osušíme, hrubě pokrájíme a krátce orestujeme na másle. Pak je zalijeme rozkvedlanými vejci smíchanými se solí, pepřem a strouhaným sýrem a opečeme do zlatova po obou stranách. Omeleta je chutná s opečenou bagetou a zeleninovým salátem.

Bylinkové pomazánkové máslo

kostka klasického másla, čerstvé bylinky podle chuti, dva stroužky česneku

Změklé máslo utřeme spolu s rozetřeným česnekem a přidáme nadrobno nasekané bylinky. K promíchání můžeme použít šlehač nebo mixér. Pro zjemnění můžeme přidat trochu bílého jogurtu, smetany nebo taveného sýra. Hotové máslo vytvarujeme nejlépe do válečku, zabalíme do alobalu nebo potravinářské fólie a necháme alespoň hodinu, lépe ale do druhého dne ztuhnout v lednici. K hotovým pokrmům, jako jsou grilovaná masa, pak stačí ukrojit plátek při servírování.

Letní nákyp s bylinkami

6 vajec, 500 g uzeného masa, veka nebo rohlíky, litr mléka, petrželka, tymián, bazalka, pažitka, jarní cibulka, sůl a pepř, muškátový květ nebo oříšek, máslo, strouhanka na vysypání formy

Veku nebo rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme je mlékem s rozšlehaným žloutkem a necháme chvíli nasáknout. Směs poté rozmícháme na jemnou hmotu. Uvařené uzené maso nakrájíme nadrobno. Bylinky posekáme, cibulku před přípravou spaříme horkou vodou, vychladíme ve studené vodě a nasekáme najemno. Směs z veky, maso i bylinky smícháme, mírně osolíme a opepříme. Důkladně smícháme a přidáme tuhý sníh z bílků. Do silně vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče rozložíme nádivku, pokapeme ji máslem a pečeme asi 30 minut při teplotě 160oC do zlatova.

Bylinková omáčka k nachos

250 ml sladké smetany, 100 ml mléka, 70 g hladké mouky, 50 g másla, 4 lžíce posekaných bylinek (zelená petržel, estragon, libeček, řebříček, pažitka aj.), sůl, bílý pepř

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání ji zalijeme smetanou s mlékem, rozmícháme dohladka a krátce povaříme. Odstavenou omáčku ochutíme solí, pepřem a nakonec vmícháme jemně nasekané bylinky. 

Získejte výhody a všechny informace jako náš registrovaný zákazník!
REGISTROVAT SE

Tipy a triky

Přečíst článek

Tradiční Vánoce v jednom stylu? Naše vlastní vánoční výrobky.

Vánoce mají být hlavně o klidu a příjemně stráveném čase s rodinou, proto je někdy dobré, nechat část práce s velkolepými přípravami na někom jiném. I letos pro Vás vymýšlíme a hlavně vlastnoručně vyrábíme tradiční kolekce vánočních dekorací jako jsou adventní věnce, vánoční truhlíky, věnce na dveře a další.

Přečíst článek

Jak na zavařování? Představujeme sklenice Weck!

Zavařování potravin bylo v kurzu již u našich babiček. Ačkoli je dnešní doba plná moderních technologií, obchody nabízí nespočet druhů zavařených potravin a čas je opravdu vzácný, i v dnešní době je zavařování běžné v mnoha domácnostech. Dokonce je čím dál tím více v „módě“.

Přečíst článek

Koziol německý design ve vaší kuchyni!

Objevte naše nové zboží v nabídce německé značky Koziol. Praktické a designově zajímavé doplňky do kuchyně z BPA free plastu skvěle vypadají a výborně slouží! Zjistěte více o produktech Koziol.

Přečíst článek

Nezavrhujte umělé květiny

Nádherné a pestré vazby z živých květin se zvláště v zimních měsících výrazně prodraží. A přitom adekvátní alternativu si může dopřát každý.

Truhlíkov.cz
poukaz

Výdejní místo

Truhlíkov s.r.o., Mělnická 424, Líbeznice, PSČ 250 65

Otevírací doba: Po-Ne: 8:00–18:00

Zobrazit kontakty
Štěpán Šmerda
majitel Truhlíkov.cz

Přihlášení

×

Zapomenuté heslo

×

V případě, že neznáte své heslo, zadejte prosím váš e-mail, který jste uvedli při registraci. Během několika okamžiků vám dorazí zpráva s pokyny pro obnovu hesla.

Registrace

×

Přihlašovací údaje

Dodací (Fakturační údaje)

Výše uvedené osobní údaje budeme zpracovávat pro účely Vaší identifikace a poskytnutí klubových slev, pro účely našich nabídek zboží a služeb prostřednictvím Vašeho e-mailu, zasílání slev či jiných nabídek třetích stran, a to i prostřednictvím elektronických prostředků (zejména Vašeho e-mailu), a dále pro účely provádění pokročilých marketingových aktivit přesahujících náš oprávněný zájem. Váš souhlas je plně dobrovolný, platí na dobu určitou a můžete jej kdykoliv odvolat.

Podrobnější informace ke zpracování osobních údajů naleznete ZDE.

×